< < Tilbake til oversikten

Flensearbeid Resertifisering iht NS EN 1591-4


Resertifiseringen er i henhold til NS EN 1591-4. Kurset gir kunnskap om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid på boltede forbindelser. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis og avsluttes med en teoretisk test samt en praktisk test med sensor.

 

For hvem

Mekanikere, industrirørleggere, prosessteknikere, arbeidsledere, planleggere, lærlinger og lignende

Kandidaten må dokumentere å ha gjennomført kurs i flensearbeid (OLF retningslinje 118) og sertifiseringen må fortsatt være gyldig.

Formål

Hovedmålet er å gi nødvendig kompetanse, både kunnskaper og ferdigheter til utførende ansvarlig person som skal demontere, montere og forspenne boltede forbindelser ihht EN 1591-4 kapittel 8.

 

 

Innhold

Planlegging og forberedelse av arbeidet Gjennomgang av dokumenter. Demontering, rengjøring og inspeksjon, montering av pakninger, oppretting, tiltrekking av flenser, dokumentering og etterkontroll av følgende

• ASME RTJ,

• ASME RF/FF,

• API,

• NCF5 Compaktflens

Studieform og avsluttende prøve


De grunnleggende kunnskapene I teori og praksis repeteres

Både teoretisk -og praktisk test må bestås

Godkjenninger


Etter bestått eksamen må neste repetisjon tas innen 5 år.

Påmelding er bindende. Avbestillingsfrist er 10 virkedager før kursstart. Avbestilling 5 - 10 virkedager før kursstart belastes med 50% av kursavgift. Ved avbestilling senere enn 5 virkedager før kursstart, belastes 100% av kursavgiften.

Vi tar forbehold om avlysning av kurs ved sykdom, for få påmeldte eller force majeure